gdzie kupić za w miarę normalne pieniądze Przepływomierz do alfa romeo 166 2,5 V6 24
Alfa poszarpuje podczas jazdy
gdzie kupić za w miarę normalne pieniądze Przepływomierz do alfa romeo 166 2,5 V6 24
Alfa poszarpuje podczas jazdy
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 11-06-2013 o 21:29
Jest: Maserati Levante S
Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.
Panowie nie chce tworzyc nowego tematu dlatego pisze tutaj.
Mam taki problem, samochód strasznie szarpie (dławi sie) podczas jazdy. wymieniłem świece ale to nic nie dało. Odłączyłem przepływomierz przestało szarpać, samochód stracił troche mocy (ale to chyba normalne po odłączeniu przepływki) ale przy 2,5 tys obrotów jest takie jakby chwilowe zamulenie i dalej jest normalnie. czy to normalny objaw?
Podłącz pod komputer to się dowiesz co jest źle. Ale skoro po odpięciu przepływki jest lepiej to już wiesz co trzeba wymienić. Problemów tego typu w V6TB było na forum sporo omawiane.
haha ale kotleta odgrzał
wiem że było na forum i wiem że przepływka do wymiany, chodzi mi tylko o to czy to jest normalny objaw że po jej odłączeniu dochodzi do takiego zamulenia przy 2,5 tys obrotów?
PS. znacie jakieś strony gdzie można w miare tanio kupić taką przepływkę?
Chyba się nie spodziewałeś, że po odłączeniu przepływomierza będzie dobrze? Przecież do czegoś on jednak jest potrzebny. Zwłaszcza TB gdzie jest to jedyny sposób dla ecu do wyliczenia ciśnienia doładowania. Nie masz przepływki więc ecu nie wie ile podać paliwa. Leci na sztywnej mapie wtrysków a taka się w ogóle nie pokrywa gdy zmienia się ciśnienie doładowania. Proste.
ok, dzieki za odpowiedz. to teraz musze znaleźć przepływomierz a może być z tym problem bo trudno dostepny jest
Poczytaj na forum o przepływkach. Jest pula przepływek do różnych aut a w różnych obudowach. Kupujesz od innej marki albo modelu i przekładasz tylko wkładkę. w ten sposób kupisz z trzy razy taniej.
właśnie bo do wersji turbo to żadna inna obudowa nie pasuje. rozejrze się za wkładem, dzieki za podpowiedz marek