Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: 4 problemy. (komputer, silnik, spryskiwacz, klima)

Morton
    Gość

Domyślnie 4 problemy. (komputer, silnik, spryskiwacz, klima)

1.Za każdym razem zapala mi się komuikat: Right side light failure. I aktywny jest cały czas. Czego może on dotyczyć? Wszystkie światła mi działają... Więc nie wiem czego dotyczy ten błąd.

2. Przy przyspieszaniu powyżej 2 tysięcy obrotów słychać dzwiek taki jak mocne dmuchanie i Leciutki gwizd. Co to może być? Turbina? Jakaś uszczelka?

3.Ponadto ciekaw jestem jak to jest w waszych alfach z spryskiwaczem tylnej szyby? mi płyn leci tylko na wysokość jednej trzeciej szyby. I wyciera sie przez to mała powierzchnia. Do zrobienia? Nie jest to duży kłopot. Ale zawsze coś.

4. Klimatyzacja. Mam automatyczną dwustrefową.. Jak się włącza klimatyzacja to w sumie nie widać różnicy od nawiewu. Więc prawdopodobnie nie nabita? Komputer nie pokazałby tego komunikatu? I do tego jak ją włączam do gwiżdze. Piszczy. (znajomy może nabić mi za jedynie 100 zł, ale nei wiem czy jest nie nabita. Da rade to jakoś sprawdzić?)

Moja Alfa to 147 1.9 JTD 8 zaworów 115KM 140 000km przebiegu. 2003 roczek.

Ps: zmienić chce olej. I nie mam zadnej informacji jaki lany był wcześniej. W temacie na forum znalazłem, że syntetyk 10W/40 lub 5W/40. Ale jak nie wiem jaki był wcześneij lany to obojetnie jaki wleje?

pozdrawiam.

Użytkownik Romeo Avatar rafal_n5
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    AR147 1.9jtd16v, AR 159 1.9jtdm 8v

Domyślnie

1.któraś z żarówek spalona(postojówki przód tył,oswietlenie tablicy rejestracyjnej)
    2.sprawdz czy nie ma dziury w przewodach gumowych kolektor-intercooler ,turbina-intercooler
    4.skąd te gwizdy dobiegają?może sprężarka uszkodzona.gdy nie ma stanu gazu sprężarka się nie włączy,jak po włączeniu klimy przyciskiem słychać charakterystyczne cyknięcie gaz powinien być,ale nie oznacza to że jest jego pełny stan

Morton
    Gość

Domyślnie

1.Wszystkie żarówki sprawdzone. Wszystkei działają
    2.Przewód gumowyten: http://www.motoallegro.pl/item926598...o_156_147.html był wymieniany i jest nowy bez dziurek.
    4. Charakterystyczne cykniecie jest. Gwizdu nie potrafie zlokalizować.

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

W sumie to ustrojstwo od żarówek mierzy opór obwodu.Mimo świecenia gada jak opór jest za mały lub za duży.
    Przyczyna za mała moc żarówki np 3W zamiast 5W.
    W tylnej lampie jest takie durne połączenie,które mimo świecenia jest lekko zaśniedziałe i podaje komunikat o spalonej żarówce.Nie chodzi o kostke tylko o połączenie wewnątrz tego modułu w którą wkładamy żarówkę.
    Ostatnio edytowane przez Piotriix ; 02-05-2010 o 20:52
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

GrzegorzG
    Gość

Domyślnie

Witam, mam problem z klimą, po włączeniu slchać charakterystyczne pstryknięcie,klima nie pracuje
    co poradzicie ?

Morton
    Gość

Domyślnie

Nie nabita prawdopodobnie lub jest za mało czynnika. Ja miałem to samo. Okazało się, że czynnik był ale za mało.

Poproś o dodanie troche kontrastu co przy nastepnym razie pomoze ustalic czy czasem nie masz gdzies przecieku. Jeżeli za szybko sie zuzyje.

Pozdrawiam.