1.Za każdym razem zapala mi się komuikat: Right side light failure. I aktywny jest cały czas. Czego może on dotyczyć? Wszystkie światła mi działają... Więc nie wiem czego dotyczy ten błąd.
2. Przy przyspieszaniu powyżej 2 tysięcy obrotów słychać dzwiek taki jak mocne dmuchanie i Leciutki gwizd. Co to może być? Turbina? Jakaś uszczelka?
3.Ponadto ciekaw jestem jak to jest w waszych alfach z spryskiwaczem tylnej szyby? mi płyn leci tylko na wysokość jednej trzeciej szyby. I wyciera sie przez to mała powierzchnia. Do zrobienia? Nie jest to duży kłopot. Ale zawsze coś.
4. Klimatyzacja. Mam automatyczną dwustrefową.. Jak się włącza klimatyzacja to w sumie nie widać różnicy od nawiewu. Więc prawdopodobnie nie nabita? Komputer nie pokazałby tego komunikatu? I do tego jak ją włączam do gwiżdze. Piszczy. (znajomy może nabić mi za jedynie 100 zł, ale nei wiem czy jest nie nabita. Da rade to jakoś sprawdzić?)
Moja Alfa to 147 1.9 JTD 8 zaworów 115KM 140 000km przebiegu. 2003 roczek.
Ps: zmienić chce olej. I nie mam zadnej informacji jaki lany był wcześniej. W temacie na forum znalazłem, że syntetyk 10W/40 lub 5W/40. Ale jak nie wiem jaki był wcześneij lany to obojetnie jaki wleje?
pozdrawiam.![]()