Witam,
jako iż wczoraj wymieniłem Lybrę na poczet królów polskich wpadła mi w oko 156 SW 2,5 V6 z LPG sekwencją tyle, że ze skrzynią automatem q-system. Potrzebuję opinii użytkowników 2,5 z q-systemem jak to sprawuje???
Pozdrawiam
Chojnak
Witam,
jako iż wczoraj wymieniłem Lybrę na poczet królów polskich wpadła mi w oko 156 SW 2,5 V6 z LPG sekwencją tyle, że ze skrzynią automatem q-system. Potrzebuję opinii użytkowników 2,5 z q-systemem jak to sprawuje???
Pozdrawiam
Chojnak
Ostatnio edytowane przez Chojnak79 ; 24-03-2011 o 14:12
... czyżby nikt nie miał q-systemu ...;(
Będziesz wolniejszy o ponad 1s do setki, przez co każdy diesel albo 2 litrowa benzyna zrobi cie na szaro
Na autostradzie tez nie poszalejesz zbyt długo bo skrzynia ma tylko 4biegi![]()
Etap wyścigów mam już za sobąstawiam na komfort i wygodę oraz "pewność" przy wyprzedzaniu.
Przeszukując googlarkę znalazłem na anglojęzycznych forach, że jest to japoński Aisin znany mi doskonale z mojej Laguny (oczywiście inny model).
Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące samej skrzyni, a mianowicie czy wymienia się w niej olej normalnie, czy trzeba to robić jak w Lagunach z SU1 czyli statycznie (Renault nie przewiduje wogóle wymian co osobiście uważam za zbrodnię popełnianą na ASB).
No i jest zajefajna Bella 156 SW 2,5 V6 Q-sysem z podtlenkiem LPG![]()
Kolejny dobrze brzmiący sprzęt w rodziniePowrót do 156 SW, ale tym razem z innym silnikiem. Jakieś pierwsze spostrzeżenie między poprzednią a obecną 156?
Dzień do nocy
Ta jest w super stanie, dzisiaj po odwiedzeniu stacji kontroli mam tylko do wymiany osłonę przegubu zewnętrznego, skóra w bdb stanie tam był welur, w "nowe"j 8xAirbag tam 4x. Ogólnie skrzynia q-system jest bardzo fajna (inny fakt, że ja się lubuję w automatach). Ogólnie to zrobiło się ciepło i można by zrobić jakiś mini spot Żyrardów i okolice ?? Bo co tu pisać trzeba looknąć![]()
Pokaż to swoje LPG
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts