Witam.
Czy ktoś dysponuje wykresem z fes sprawnej przepływki Bosch 0 281 002 309 z wkładką f00c2g2044 lub jakiejkolwiek innej (obroty do odcinki/docelowa masa/mierzona masa/V przetwornika) najlepiej dla jtd 115km?
Witam.
Czy ktoś dysponuje wykresem z fes sprawnej przepływki Bosch 0 281 002 309 z wkładką f00c2g2044 lub jakiejkolwiek innej (obroty do odcinki/docelowa masa/mierzona masa/V przetwornika) najlepiej dla jtd 115km?
a co sie dokladnie stalo jak można wiedziec ??
Standard, padnięta przepływka i znaleziona dziura w dolocie (plastikowa rura przetarła się o obudowę bezpieczników!).
Dziura załatana, przepływka wymieniona, fura odzyskała moc, zaglądam do fesa a tam docelowa 1200mg/w a mierzona 300mg/w.
Napięcie przetwornika MAF za to prawie 4V co powinno odpowiadać jakimś 325kg/h co przy 3k5 obrotów daje 773mg/w.
Czyli ECU źle przelicza masę powietrza?
Pytanie tylko co z tym fantem zrobić, chciałem sprawdzić dokładnie przepływkę a nie mogę bo FES pokazuje głupoty.
Proszę o wykres, żeby zweryfikować moje podejrzenia. Chciałbym sobie wyrysować charakterystyke Vprzetwornika/masa mierzona mm/w
oo to tutaj ci nie pomoge bo sie nie znam ostatnio mialem tez problem z przeplywka wymienilem restart kompa "aku odlaczone na jakis czas" i jezdzi ;p glebiej nie grzebalem wazne ze jezdzi