Czy u każdego wysprzęglik ma luz w mocowaniu? Pytam bo u mnie jakoś dziwnie "lata"...
Czy u każdego wysprzęglik ma luz w mocowaniu? Pytam bo u mnie jakoś dziwnie "lata"...
seger powinien go trzymać nieruchomo
Hmm, nie wiem dlaczego u mnie lata jak "żyd po pustym sklepie"... Rzemieślniczymi metodami go unieruchomiłem, a problem był ze starym wysprzęglikiem, a nowy LPR też tak lata. A zaczęło się to od czasu demontażu skrzyni, może coś zgubiłem, może czegoś tam brakuje. A walczę z wysprzęglikiem z powodu szarpania podczas ruszania na 1szym biegu. Zmieniłem sprzęgło i dwumasę na komplecik też używany, ale w o wiele lepszym stanie. No i przez jakieś 2tyś km było dobrze wszystko, aż tu nagle jakieś cyrki się zaczęły...
Czy poza segerem coś, jakąś blaszkę, cokolwiek używa się przy montażu wysprzęglika?
jesteś pewien że seger jest do końca wsadzony? w taki rowek na wysprzęgliku?
Oczywiście, montaż jest okej. Nie wiem jak to jest możliwe, że to jest tak luźne. I ta wibracja, skąd to się wzięło. Czy się rozlatuje to pieprzone sprzęgło? Eh, męczy mnie to auto...
Zna ktoś może źródło gdzie kupić taniej niż za 1800zł sprzęgło + dwumasę?
A rozwiązałeś problem z luźnym wysprzęglikiem? On powinien siedzieć sztywno, nie może mieć luzu. Jeśli ma luz to może się przycinać i sprzęgło będzie działać skokowo.
Wysprzęglik usztywniony, widać z zewnątrz jak obydwa koa aż szarpią. Czy to faktycznie sprzęgło?
- - - Updated - - -
Możliwe jest, że wtryskiwacze mają na to wpływ?
Myślę że gdyby to były wtryski to byś miał takie coś na każdym biegu. A jak lekko przypalasz sprzęgło ruszając objaw jest mniejszy, albo jak ruszasz z piskiem opon? U mnie jak dwumas siadał to miałem taki sam objaw. Jedynie ruszenie z przytrzymaniem dłużej sprzęgła albo ze zrywem minimalizowało trzęsienie. Ja oprócz tego miałem jeszcze jednostajny stukot na jałowym dochodzący z okolicy skrzyni biegów.