Oldal 3 a 11 ElsőElső 1234567891011 UtolsóUtolsó
Pokaż wyniki od 21 hogy 30 a 107
    A felhasználó Rómeó Avatar oops2k
    Él
    Krakkó
    Automatikus
    Navara - volt, 159SW!
    Üzenetek
    719

Domyślnie

Alces - wyczysc sobie skrzynke forumowa bo nie mozna wyslac PW - przepraszam za OT ...

Ja bym zaczal od tego - zobacz co sie dzieje z kolem jak auto podnosisz na podnosniku. Czy kat sie zmienia i jak bardzo. Jesli sporo to znaczy, ze cos nie trzyma kola w pionie

› Więcej...: a kerékdőlés szög beállítása

A felhasználó Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Él
    Zegocina
    Automatikus
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6
    Üzenetek
    6,673

Domyślnie

Idézet Írta oops2k Zobacz post
    Ja bym zaczal od tego - zobacz co sie dzieje z kolem jak auto podnosisz na podnosniku. Czy kat sie zmienia i jak bardzo. Jesli sporo to znaczy, ze cos nie trzyma kola w pionie
    Oznaczałoby to, że jest jakiś luz w zawieszeniu, jednak od tego szerelő zaczął - sprawdził zawias i luzów nie ma...
    BTW skrzynka wyczyszczona
    Tisztelettel.
    - Raphael

Vásárolni matricák: lóhere QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Él
    Krakkó
    Automatikus
    Navara - volt, 159SW!
    Üzenetek
    719

Domyślnie

No to jak luzow nie ma to jakim cudem ci sie kolo przestawilo? Mocowania w karoserii sie powyginaly?

Él
    Zegocina
    Automatikus
    Üzenetek
    6,673

Domyślnie

Idézet Írta oops2k Zobacz post
    No to jak luzow nie ma to jakim cudem ci sie kolo przestawilo? Mocowania w karoserii sie powyginaly?
    Karoseria OK, problem może tkwić np. w skrzywionym elemencie zawieszenia: zwrotnica, wahacz itp. Nie mam jednak pewności gdzie leży przyczyna...
    Tisztelettel.
    - Raphael

Él
    Krakkó
    Automatikus
    Navara - volt, 159SW!
    Üzenetek
    719

Domyślnie

No to jak ma byc bezinwestycyjnie to nie pozostaje nic innego jak rozebrać przod z lewej i prawej i porównać elementy czy są symetryczne.

A felhasználó Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Él
    Krakkó
    Automatikus
    AR 159
    Üzenetek
    2,706

Domyślnie

Idézet Írta alces1 Zobacz post
    Karoseria OK, problem może tkwić np. w skrzywionym elemencie zawieszenia: zwrotnica, wahacz itp. Nie mam jednak pewności gdzie leży przyczyna...
    Tisztelettel.
    - Raphael
    No to teraz weź sobie np. suwmiarkę i zmierz odległość krawędzi gumik (albo kerekek) od zwrotnicy/amortyzatora. Trzeba sobie wejść pod samochód i tam włożyć rękę i pooglądać. Jeżeli masz po obu stronach takie same odległości - to zwrotnice są ok, leży górne mocowanie amora (wybita guma). Jeżeli jedno koło jest górą bliżej zwrotnicy - to masz krzywą zwrotnicę.
    WWW.AUTKA.PL - komplex szolgáltatást, autók

Él
    Zegocina
    Automatikus
    Üzenetek
    6,673

Domyślnie

Idézet Írta Tomek_KRK Zobacz post
    No to teraz weź sobie np. suwmiarkę i zmierz odległość krawędzi gumik (albo kerekek) od zwrotnicy/amortyzatora. Trzeba sobie wejść pod samochód i tam włożyć rękę i pooglądać. Jeżeli masz po obu stronach takie same odległości - to zwrotnice są ok, leży górne mocowanie amora (wybita guma). Jeżeli jedno koło jest górą bliżej zwrotnicy - to masz krzywą zwrotnicę.
    Dobra rada. Dzięki wielkie.
    Rozumiem, że do tego przydałby się jakiś podnośnik, albo kanał?
    Tisztelettel.
    - Raphael

A felhasználó Az embrió
    Él
    Częstochowa- okolice
    Automatikus
    159 SW 1.9 JTDM 16V
    Üzenetek
    5

Domyślnie

Idézet Írta Tomek_KRK Zobacz post

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów - to mój pierwszy post. Stronkę przeglądam od ponad roku (gdy zdecydowałem się na zakup 159).

Przechodząc do tematu - w przypadku 159 i budowy przedniego zawieszenia ustawienie amortyzatorów nie ma nic wspólnego z geometrią.
    Jeżeli wymiar pomiędzy felgą a zwrotnicą jest ten sam po obu stronach to są dwie możliwości - albo uszkodzony (skrzywiony) jest wachacz (może być góra ale nie jest wykluczony dolny!), lub uszkodzona jest karoseria. Innych możliwości nie widzę, niestety mam podobny problem, ale narazie brak czasu na pomiary. W moim przypadku podczas sprawdzania geometrii wynikł jeszcze jeden problem z różnicą pomiędzy kątem wyprzedzenia koła lewego a prawego - i tutaj pomogli panowie z ASO(?? aż dziwne - ustawiali belkę przedniego zawieszenia), nasze 159 są niskie (mam 16'' koła) kilka razy uderzyłem belką o glebę i geometria poooszła.......

A felhasználó Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Él
    Krakkó
    Automatikus
    AR 159
    Üzenetek
    2,706

Domyślnie

Idézet Írta remntowy Zobacz post
    Pozdrawiam wszystkich forumowiczów - to mój pierwszy post. Stronkę przeglądam od ponad roku (gdy zdecydowałem się na zakup 159).

Przechodząc do tematu - w przypadku 159 i budowy przedniego zawieszenia ustawienie amortyzatorów nie ma nic wspólnego z geometrią.
    Jeżeli wymiar pomiędzy felgą a zwrotnicą jest ten sam po obu stronach to są dwie możliwości - albo uszkodzony (skrzywiony) jest wachacz (może być góra ale nie jest wykluczony dolny!), lub uszkodzona jest karoseria. Innych możliwości nie widzę, niestety mam podobny problem, ale narazie brak czasu na pomiary. W moim przypadku podczas sprawdzania geometrii wynikł jeszcze jeden problem z różnicą pomiędzy kątem wyprzedzenia koła lewego a prawego - i tutaj pomogli panowie z ASO(?? aż dziwne - ustawiali belkę przedniego zawieszenia), nasze 159 są niskie (mam 16'' koła) kilka razy uderzyłem belką o glebę i geometria poooszła.......
    Chyba miałem jakieś zaćmienie umysłu... Oczywiście, że jest tak, jak piszesz, bo zwrotnica w 159 jest mocowana do wahacza górnego. I wybicie tulei gumowych w nim będzie powodowało "kładzenie się" koła. Dolny wahacz jest dość pancerny i raczej ciężko by było, żeby się "naciągnął", natomiast z racji dużo delikatniejszej budowy wahacza górnego jego sugerowałbym sprawdzić w pierwszej kolajności. Oczywiście także trzeba zmierzyć odległość zwrotnicy od krawędzi koła u góry - jeżeli te odległości prawa/lewa strona będą różne to zwrotnica jest krzywa.
    WWW.AUTKA.PL - komplex szolgáltatást, autók

A felhasználó Szakértő Avatar Kali_33
    Él
    Varsó
    Automatikus
    GTV 2.0TS 1997
    Üzenetek
    1,526

Domyślnie

możliwe też, że ktoś wymieniał wahacz tylko z jednej strony i włozył jakiś zamiennik, wystarczy 1-2 mm różnicy i kąty będą poprzestawiane

Hasonló témák

1. Válasz: 54
    Utolsó hozzászólás szerzője: 19-03-2018, 19:28
  2. A szög beállítása kerék, hátsó
    Létrehozott sobiibos a szakasz 166
    Válasz: 127
    Utolsó hozzászólás szerzője: 16-06-2015, 12:36
  3. A telepítés szögek a kerekek
    Létrehozott stembalski17 szakasz 156
    Válasz: 12
    Utolsó hozzászólás szerzője: 28-08-2011, 18:25
  4. Kerék - állítható szög /--\
    Létrehozott bella-hella a szakasz 166
    Válasz: 0
    Utolsó hozzászólás szerzője: 08-06-2010, 15:42
  5. [GTV Spider] A geometria a kerék, hátsó - dönthető kerék?
    Létrehozott aniol_jojo a szakasz Gtv/Gtv Spider
    Válasz: 7
    Utolsó hozzászólás szerzője: 02-04-2010, 19:59

a szög beállítása kerék

macska tilt szám első alfa 159vagy Alfie Romeo állítsa be az első kerekeket katowoalfa 147 gonosz hóhér zbierznosci Kohlsturz einstellen alfa 159czy kat pochylenia w alfie 159 jest ustawialnyalfa 159 ustawianie konta zwrotnicysppsob regulaxji kata tilt az első kerékdöntse kerék első alfaa dőlésszög a gróf. front. alfa 166 alfa 159 pochylone przednie koloalfa 166 - hogyan állítsa be a szöget az első szám.a szög a kerék alfa159 2.4 accord vi valami geometria szettalfa 159, hogy a szögek beállításaalfa 159 pochylone koloregulacja kata kola alfakat pochylenia alfa 159 regulacjawyrobione tuleje dyfra e46ustawienie konta pochylenia kola celica t18vagy Alfie Romeo állítsa be az első kerekeket Katowicea dőlésszöget az első szám a Alfie Romeo 159KIIGAZÍTÁS GUMIKa futómű beállítás honda accord hátsó.a hajlás szöge a kerék alfaaz érték kata hátsó alfa romeohonda accord-készlet kerekeka mérés a hajlás szöge a kerékfiók beállítása kerékdőlésa hiánya kata tilt wheela kerékdőlés szög beállításaalfa 159, hogyan kell telepíteni kat, pótkerékalfa 159 kat, pótkerék159n tilt wheelalfa 159 tilt wheelbeállítása a geometria az alfa 159telepítés zbiea szög a kerék, mint wyregulowac fiat159 a geometria Katiehogyan kell telepíteni a macska kerék alfa 159a szög beállítása kerék

Címkék ez a téma

Powers

• Nem hozzon létre új témákat
  • Nem üzeneteket írni
  • Nem hozzá mellékleteket
  • Nem szerkeszteni a hozzászólásaidat
  •  
Lengéscsillapítók