Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 39

Temat: UBEZPIECZENIE - WAŻNE proszę przeczytać

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kamillll
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto
    159 1.9 16v 177HP@402nm by @sdero

Domyślnie

Drift ale to nie o to chodzi. Kazde TU jezeli szanuje klienta przysyla oferte na przedluzenie...chodzi o to ze sie z automatu juz nie przedluza...o to kolega ma pretensje...o to ze ktos nie pilnuje jego spraw skoro on sam je olewa...
    Ostatnio edytowane przez kamillll ; 29-04-2013 o 17:59

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

A mnie właśnie moje TU ostatnio zaskoczyło - zmieniłem ubezpieczyciela, a oni przysłali mi, że nie zapłaciłem ubezpieczenia na kolejny rok. Zadzwoniłem, wysłałem potwierdzenie wypowiedzenia i odpowiedzi z ich strony brak. Już raczej nic u nich nie ubezpieczę bo zachowali się dziwnie.

Użytkownik Rowerzysta Avatar kriswin
    Mieszka w
    Kraśnik
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 2008r.

Domyślnie

Cytat Napisał Berry Zobacz post
    Witam
    Jako że nasze prawo znowu znalazło lukę, jak zarobić na kierowcach, pisze ten post bo widzę że dalej dużo ludzi nie wie.
    Kiedyś polisa automatycznie przedłużała się po okresie 1 roku, teraz już niestety nie. Wszyscy którzy czekają na przeliczenie składki mogą się przeliczyć
    Do końca jakoś Października niektóre fundusze mimo wszystko wysyłały przedłużenia jednak od teraz już nie.
    Więc tym którym kończy się OC szybciutko do ubezpieczalni, bo fundusz gwarancyjny już czeka z wysłaniem kwiteczków z karami do was na kwoty :

3 tys. zł, jeżeli przerwa w ubezpieczeniu trwa powyżej 14 dni;
    1,5 tys. zł, jeżeli przerwa w ubezpieczeniu wynosi od 4 do 14 dni;
    600 zł, jeżeli przerwa w ubezpieczeniu wynosi do 3 dni.

Dlaczego tak? nazwali to " Koniec z podwójną pułapką ", nowy nabywca może nie wiedzieć że ma polisę...żałosne
    Jako że Państwo chce nam pomóc, nie chce abyśmy płacili za dwa ubezpieczenia OC, to zlikwidowało ten przywilej dla ludzi którym się zapominało, czyli bardzo dużej liczbie osób i przypierdzieli im nawet wielokrotność takiej kwoty ubezpieczenia OC, skur...

Kolego przeczytaj jeszcze raz oryginał tekstu, który tu streściłeś, lub posłuchaj jeszcze raz tego kto coś Ci opowiedział.

Dowiedz się w jakich przypadkach OCK nie wznawia się i dopiero pisz - nie wprowadzaj ludzi w błąd. Przy spełnieniu pewnych obowiązków OCK wznawia się.

Ubepieczenie nie wznowi się tylko w przypadku nieopłacenia w pełni poprzeniej umowy ubezpieczenia oraz po nabyciu dla nabywcy pojazdu na kolejny okres.

Poza tym ZU ma obowiazek min 2 tygodnie przed wygaśnieciem obecnej wysłać propozycję ubezpieczenia ze składką na kolejny okres.

A wyjaśnienie pojęcia "podwójnej umowy" przez Ciebie opiera się chyba na takich samych faktach jak powyższe.

Ja akurat wiem ile spraw w sądzie toczy się pomiędzy ZU i klient, lub ile toczonych jest spraw windykacyjnych właśnie ze względu na podwóje ubezpieczenie i brak możliwosci wypowiedzenia jdnego z nich w trakcie trwania umowy.

Ostatnia zmiana pozwala w dowolnej chwili zrezygnować z jednej z 2 umów.
    Ostatnio edytowane przez kriswin ; 29-04-2013 o 18:46
    "Jeśli celujesz w nic, zawsze trafisz!"

ViP Znawca Avatar Rafał
    Mieszka w
    Kozy k/Bielsko-Biała
    Auto
    164 Q4 , Giulietta QV, 164 - 2 szt , Alfa Galaxy / BUSSO Stelvio Super 280KM/ Spider ph2

Domyślnie

A nie lepiej gdyby OC było na osobę , a nie na pojazd , i tak kierowcamoże jechać tylko jednym pojazdem na raz- reasumując posiadacz 6 aut płaci 6 -OC, a i tak 6 naraz niepojedzie. A motocykl lub przyczepe kempngową też trza opłacać na rok a używamy tylko w sezonie. Co zrobić aby to zmienić??? Polska to dziwny kraj...

Użytkownik Romeo Avatar bonzaj
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa romeo 156 sw 105 KM 2000

Domyślnie

Cytat Napisał Rafał Zobacz post
    A nie lepiej gdyby OC było na osobę , a nie na pojazd , i tak kierowcamoże jechać tylko jednym pojazdem na raz- reasumując posiadacz 6 aut płaci 6 -OC, a i tak 6 naraz niepojedzie
    A jak jest rodzina wielodzietna to na jednego poldka albo malucha ,musiałaby 10 polis wykupic, gdzie tu sens?

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Po niekad moze w tym ze szkode powoduje czlowiek a nie auto samo od siebie.
    No ale jest jak jest

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Ale wtedy auta już byś pożyczyć komuś nie mógł.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Moglbym - osobie ktora mialaby ubezpieczenie lub osobie ktora w razie wtopy zesrala by sie pokrywaniem kosztow swoich czynow

Ale auta tak czy tak nie pozyczam

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115km

Domyślnie

Z tym prawem dot. ubezpieczenia jest wielki młyn i ubezpieczyciele sami do końca nie wiedzą na kogo jest ubezpieczenie. Jeśli pożyczysz komuś auto, a on spowoduje kolizję to ubezpieczalnia nie pokryje powstałej szkody, więc wynika na to, że ubezpieczenie jest na właściciela pojazdu. Poza tym przy zawieraniu polisy płacisz dodatkowo, jak autem porusza się osoba druga, a także wysokość składki zależy od pojemności auta. To nie jedne bezmyślne przepisy prawne, przecież prawo tworzą często ludzie którzy nie wiedzą i nie mają z tym styczności w praktyce...

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1,9jtd

Domyślnie

Cytat Napisał kamillll Zobacz post
    A teraz postaw w sie w sytuacji kierowcy ktoremu auto i zeby rozbija dupek bez oc...czy nadal uwazasz ze fg bezpodstawnie kara? A moze chcialbys zeby w takiej sytuacji fg wyplacilo Ci odszkodowanie?
    pamietasz o wymianie oleju i tankowaniu? To pamietaj o oc.

Pamiętaj o OC! tylko problem w tym że mając kilka aut ( do tego inne ważne sprawy na głowie) którymi jeżdżą np twoi pracownicy przedłużenie takiej polisy może tobie wypaść z głowy więc z mojego punktu widzenia stary system był lepszy bo zawsze przed końcem ubezpieczenia dostawałem druki,email i raczej nie byłem wstanie zapomnieć a w tym roku już raz przegapiłem temat o 5dni