Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Temat: Słabo świecące ksenony

Użytkownik Alfa i Omega Avatar 100P
    Mieszka w
    Kujawsko Pomorskie
    Auto
    AR GT 1.9 JTD DISTINCTIVE

Domyślnie

Cytat Napisał hump.O Zobacz post
    Ja tez nie jestem jakos mega zadowolony z tego jak swiecą plus moj astygmatyzm w nocy
    ja też mam astygmatyzm ale on w niczym nie przeszkadza oczywiście po założeniu okularow, bo bez nich nic nie widze co do tego jak świeci xenon to ja mam równiez dobrze ustawione światełka (usawione na stacji diagnostycznej) , dobrze widze wszystko co na drodze przede mną ale do pewnego momentu. moja mała porada, jedźcie na stację diagnostyczną niech Wam porządnie ustawią światełka. soczewka ma to do siebie że świeci tylko do określonego momentu "mocnym słupem światła" a powyżej już niestety ciemność. przy starych lampach ze zwyklymi żarówkami było inaczej, bo te lampy bardziej rozpraszają światło na boki, ale za to nie świecą już tak mocno w jeden punkt podsumowując, xenon świeci mocno ale punktowo i ładnie wygląda, a zwykła lampa lepiej doświetla całość przed nami, ale za to o wiele słabszym światłem. coś jak wykres poniżej

Ostatnio edytowane przez 100P ; 05-01-2011 o 12:12
    BEZ SERCA, BYLI BYŚMY JEDYNIE MASZYNAMI..................

Użytkownik Ogier Avatar hump.O
    Mieszka w
    Warszaw Opoczno
    Auto
    Byly AR 156, AR GT. Jest Lexus IS 350

Domyślnie

a ja oszukuje nadjezdzajacych kierowcow wlaczonymi przeciwmigielnymi.. to sa zwykle zarowki i ladnie dowietlaja pobocze.. a ze zintegrowane sa z kloszami lamp w GT nadjezdzajacy z naprzeciwka nie zdaja sobie sprawy z tego i nie informuja mnie dlugimi moze to nieladnie ale na prawde jadac w nocy bardzo kiepsko widze:/ w 156 to nie przechodzilo bo soczewki od przeciwmgielnych sa w dolnym zderzaku.. raz nawet mandat za jazde na wlaczonych zaplacilem.. tzn dostalem

Użytkownik Alfa i Omega Avatar xdj1
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 2,4jtdm, AR GT 1,9jtd

Domyślnie

znalazłem jkiś nowy rodzaj d2s na allegro

http://allegro.pl/xenon-zarnik-d2s-o...358220635.html

co o tym myślicie - chwyt marketingowy czy nie

i jeszcze nowy rodzaj philipsów 85122+ (ja mam 85122) - czy te z "+" są naprawde dużo lepsze???

http://allegro.pl/philips-d2s-85122-...382817442.html

i nowe osramy (tylko tyle, ze sporo kosztują)

http://allegro.pl/d2s-xenarc-osram-c...360261058.html

Użytkownik Romeo Avatar slejerek
    Mieszka w
    Warszawie
    Auto
    Alfa Romeo:)

Domyślnie

zapewne będą nieco lepsze od tego co mamy teraz, ale ameryki bym się nie spodziewał. Winą "słabych świateł" w GT są soczewki a nie same żarówki
    145 1,7 16V - była
    147 1,9 8V - była
    GT 1,9 16V - była
    156 SW FL 1,9 8V - była
    164 3.0 V6 super - była
    90 2.5 V6 quadrifoglio oro - jest
    159 1,9 16V- jest

kirchu
    Gość

Domyślnie

Ja ten temat poruszałem gdzieś rok temu i odpowiedzi były podobne ksenony w alfie są do banii, mam jeszcze dwa samochody na soczewkach z żarówkam H1 i lepiej swiecą niż te w alfie ksenony. Zastanawiałem się nad wstawieniem nowych żarników ale po konsultacjach doszedłem do wniosku że trzeba by wymienić cały projektor i odpuściłem sobie. Jeżdżę teraz jak kolega pisał, ze światłami przeciwmgłowymi i jest lepiej. nawiasem światła w GT to pomyłka. Długie też są kiepskie a lampka sygnalizująca na desce rozdzielczej świeci tak mocno że aż razi, jak spojrzysz do kabiny to sufit cały jest podświetlony na niebiesko

Użytkownik Romeo Avatar Krajcok
    Mieszka w
    Oberschlesien

Domyślnie

Cytat Napisał kirchu Zobacz post
    Ja ten temat poruszałem gdzieś rok temu i odpowiedzi były podobne ksenony w alfie są do banii, mam jeszcze dwa samochody na soczewkach z żarówkam H1 i lepiej swiecą niż te w alfie ksenony. Zastanawiałem się nad wstawieniem nowych żarników ale po konsultacjach doszedłem do wniosku że trzeba by wymienić cały projektor i odpuściłem sobie. Jeżdżę teraz jak kolega pisał, ze światłami przeciwmgłowymi i jest lepiej. nawiasem światła w GT to pomyłka. Długie też są kiepskie a lampka sygnalizująca na desce rozdzielczej świeci tak mocno że aż razi, jak spojrzysz do kabiny to sufit cały jest podświetlony na niebiesko
    E tam, przesadzacie, siadzcie sobie do Citroena XM, to zobaczycie co to slabe swiatla
    Krajcok
    GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
    XKR 4.0 V8 kompressor

Użytkownik Ogier Avatar Yerzo
    Mieszka w
    -
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD 150KM Distinctive

Domyślnie

Cytat Napisał hump.O Zobacz post
    a ja oszukuje nadjezdzajacych kierowcow wlaczonymi przeciwmigielnymi.. to sa zwykle zarowki i ladnie dowietlaja pobocze.. a ze zintegrowane sa z kloszami lamp w GT nadjezdzajacy z naprzeciwka nie zdaja sobie sprawy )
    Kuba, przypominam Ci, że masz z przodu nowe żarówki także jest teraz o wiele lepiej niż było przed wymianą. Sam potwierdzam bo też mam drobną wadę wzroku, którą wieczorem koryguję sobie okularami

BTW : kup okulary wreszcie

Użytkownik Ogier Avatar hump.O
    Mieszka w
    Warszaw Opoczno
    Auto
    Byly AR 156, AR GT. Jest Lexus IS 350

Domyślnie

Cytat Napisał Yerzo Zobacz post
    Kuba, przypominam Ci, że masz z przodu nowe żarówki także jest teraz o wiele lepiej niż było przed wymianą. Sam potwierdzam bo też mam drobną wadę wzroku, którą wieczorem koryguję sobie okularami

BTW : kup okulary wreszcie
    Hehe no wlasnie zastanwialem sie czy te zarowki co zalaczyles z duperelkami to nowe czy stare a okulary poczekaja.. narazie mam wazniejsze wydatki.. hamy juz zrobilem wiec GT praktycznie staje w miejscu zalozone 17 od mojej starej 156 co by szprychowych nie pokrzywic w zime (chociaz jedna oddalem juz do prostowania piaskowania i malowania), jutro sprzeglo + dwumas .

A dzisiaj spocik w arkadi

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    AR

Domyślnie

Cześć

Mam tak jak większość z was podobne odczucie z tymi ksenonami.
    Wczoraj ustawiałem światełka na stacji diagnosta robił to na pusto powiedział że po to jest samo poziomowanie że jak wsiądę to będzie okej.
    Po ustawienie i podciągnięciu odrobinę w górę nic to nie dało - dlatego zastanawiam się nad wymianą żarników bo ze zdjęcia kolegi 100P wynika że moje świecą dużo słabiej. Które żarniki polecacie i czy wymiana któremuś z was coś dała? Jaką temperaturę barwy światła najlepiej brać? Wiem że niby to może być wina soczewek ale nie wieżę że ksenony mogą świecic porównywalnie z passatem 91rok.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar 100P
    Mieszka w
    Kujawsko Pomorskie
    Auto
    AR GT 1.9 JTD DISTINCTIVE

Domyślnie

te zdjęcie które pokazałem nie jest zdjęciem światła z GT. jest to tylko zdjęcie poglądowe, zapożyczone z netu. nie wiem z jakiego samochodu sa te światełka. jakbym miał kupować nowe żarniki to w przedziale 5000K-6200K.
    BEZ SERCA, BYLI BYŚMY JEDYNIE MASZYNAMI..................