Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 57

Temat: Falujące obroty

Użytkownik Romeo Avatar Xofer
    Mieszka w
    Mikorzyn
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał Rafał Zobacz post
    Przyjedz do Bielska to znajdziemy - swoja drogą ciekawa sprawa,
    Dziś wymieniam sonde i czujnik temp. silnika - zobaczymy czy coś pomoże

Użytkownik Romeo Avatar jary17
    Mieszka w
    Lidzbark Welski, Poland
    Auto
    164 3.0 12V była przesiadka na 166 3.0 V6 24V+156 1.6TS BMW E36 1.8is

Domyślnie

Cytat Napisał Xofer Zobacz post
    Dziś wymieniam sonde i czujnik temp. silnika - zobaczymy czy coś pomoże
    A ja dalej nie mam czasu diagnozować swojej ale jutro postaram się już coś zerknąć. I prawdopodobnie też będę błądził po omacku bo miałem kolesia i zdiagnozował że przepływka w porządku.

A ja dalej jestem w kropce przepływka w porządku sprawna. Dodatkowo wyczyściłem założyłem na benzynie kuleje na gazie porażka gaśnie. Komputer nie pokazuje żadnych błędów. Nie wiem już gdzie mam jeszcze szukać zaraz biorę się za alternator sprawdzę regulator napięcia może tam jest przyczyna nie wiem już sam co o tym myśleć chyba pójdzie pod młotek jako dawca
    Ostatnio edytowane przez jary17 ; 03-09-2010 o 13:36

Mieszka w
    Mikorzyn
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał jary17 Zobacz post
    A ja dalej nie mam czasu diagnozować swojej ale jutro postaram się już coś zerknąć. I prawdopodobnie też będę błądził po omacku bo miałem kolesia i zdiagnozował że przepływka w porządku.

A ja dalej jestem w kropce przepływka w porządku sprawna. Dodatkowo wyczyściłem założyłem na benzynie kuleje na gazie porażka gaśnie. Komputer nie pokazuje żadnych błędów. Nie wiem już gdzie mam jeszcze szukać zaraz biorę się za alternator sprawdzę regulator napięcia może tam jest przyczyna nie wiem już sam co o tym myśleć chyba pójdzie pod młotek jako dawca
    Ja też nadal walcze, jednak muszę wywalczyć, za dużo zainwestowałem w ten samochód żeby dać go pod młotek, jest w super stanie po za tą jedną usterką....

Użytkownik Maniak resoraków Avatar kasza85
    Mieszka w
    jelenia góra
    Auto
    Alfa Romeo 166 3, 0 24v 2000r

Domyślnie

koledzy a sprawdzaliście rozrząd??
    Alfa 164 3.0 94r - była
    Alfa 164 3.0 96r - była
    Alfa 166 3.0 00r - jest

Użytkownik Romeo Avatar jary17
    Mieszka w
    Lidzbark Welski, Poland
    Auto
    164 3.0 12V była przesiadka na 166 3.0 V6 24V+156 1.6TS BMW E36 1.8is

Domyślnie

Cytat Napisał kasza85 Zobacz post
    koledzy a sprawdzaliście rozrząd??
    U mnie mogę powiedzieć świeżo co po wymianie + wszystkie paski.

---------- Post dodany o godzinie 16:13 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 15:56 ----------

Cytat Napisał Xofer Zobacz post
    Ja też nadal walcze, jednak muszę wywalczyć, za dużo zainwestowałem w ten samochód żeby dać go pod młotek, jest w super stanie po za tą jedną usterką....
    Ja o inwestycjach już nie chcę nic mówić sama kasta 2.5tyś. 4 opony MICHELINY po 470zł sztuka do tego rozrząd, amory, wyświetlacz, przewody, czujniki i wiele innych o których już zapomniałem jeszcze na koniec ubezpieczenie zapłaciłem. Żal ale nie mam wyjścia skarbonka bez dna tyle co w nią wsadziłem to mogłem kupić stara rozpierduchę za dwa klocki i na jedno dy wyszło. W końcu powymieniam wszystko a ona dalej będzie stała a tak to jakąś część odzyskam.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar kasza85
    Mieszka w
    jelenia góra
    Auto
    Alfa Romeo 166 3, 0 24v 2000r

Domyślnie

teraz moja 24v była na wymianie rozrządu i została skopana wymiana - silnik faluje dusi się i szarpie, zero błędów. była u drugiego mechanika i powiedział nam właśnie że pasek może być źle założony, w poniedziałek jedzie na sprawdzenie rozrządu
    Alfa 164 3.0 94r - była
    Alfa 164 3.0 96r - była
    Alfa 166 3.0 00r - jest

Użytkownik Romeo Avatar Yacek
    Mieszka w
    Warszawa-Ursus
    Auto
    BMW E38

Domyślnie

---------- Post dodany o godzinie 16:13 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 15:56 ----------

Ja o inwestycjach już nie chcę nic mówić sama kasta 2.5tyś. 4 opony MICHELINY po 470zł sztuka do tego rozrząd, amory, wyświetlacz, przewody, czujniki i wiele innych o których już zapomniałem jeszcze na koniec ubezpieczenie zapłaciłem. Żal ale nie mam wyjścia skarbonka bez dna tyle co w nią wsadziłem to mogłem kupić stara rozpierduchę za dwa klocki i na jedno dy wyszło. W końcu powymieniam wszystko a ona dalej będzie stała a tak to jakąś część odzyskam.
    fakt bez dna ^_^, ja na dzień dobry po zakupie (jakieś 3 miechy po) musiałem wyskoczyć z 3kPLN za ponowne wgranie softu sterownika silnika - po rozładowaniu aku zwariował fabryczny immobilizer i nie dało rady uruchomić :/ siódmy rok jeżdzę bez immo
    o innych rzeczach nie wspomnę... kaprysna jak cholera, ale w trasie wyjatkowo niezawodna, sypie sie tylko w pobliżu garażu ^^
    i tak ja lubię i dożyje u mnie swych dni
    Były: AR 164 2.0V6 TB 1995, AR 164 Q4 1994...... jest BMW E38

Mieszka w
    Mikorzyn
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał Yacek Zobacz post
    fakt bez dna ^_^, ja na dzień dobry po zakupie (jakieś 3 miechy po) musiałem wyskoczyć z 3kPLN za ponowne wgranie softu sterownika silnika - po rozładowaniu aku zwariował fabryczny immobilizer i nie dało rady uruchomić :/ siódmy rok jeżdzę bez immo
    o innych rzeczach nie wspomnę... kaprysna jak cholera, ale w trasie wyjatkowo niezawodna, sypie sie tylko w pobliżu garażu ^^
    i tak ja lubię i dożyje u mnie swych dni
    Pasek też był sprawdzany i jest ok.... ogólnie jest to najbardziej awaryjne auto jakim jeździłem, miło wspominam swoją Daewoo Leganze, jeżdżąc nią nie wiedziałem co to jest awaria....

---------- Post dodany o godzinie 18:23 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:12 ----------

Ja zainwestowałem min w:
    sprzęgło ( 1700 )
    Przekładnia ( 1400 )
    Lakierowanie zderzaków ( 600 )
    Przednie zawieszenie ( 1600 )
    Opony ( 1500 )
    Przyciema szyb ( 300 )
    Ala Xenon ( 200 )
    I inne pierdoły, których jest dużo.... Szkoda auto bo jest naprawde w super stanie...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Bog
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 164 Super 3.0 24V V6 1993r.

Domyślnie

Odkopałem. Mam ten sam problem. Narazie wymieniłem czujnik wałka i wału, gdzie po wymianie czujnika wału, przerywanie przybrało na sile( w sensie samego szarpnięcia) czy ktoś z Was w końcu odkrył tajemnicę?