Oldal 1 a 11 12345678910 ... UtolsóUtolsó
Pokaż wyniki od 1 hogy 10 a 107
    A felhasználó Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Él
    Zegocina
    Automatikus
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6
    Üzenetek
    6,673

Domyślnie a kerékdőlés szög beállítása

Zmieniłem koła na zimowe i przy okazji pojechałem na zbieżność. Okazało się, że jest OK, ale jest niewłaściwy kąt pochylenia prawego przedniego koła. Szerelő zasugerował skrzywioną zwrotnicę, ale nie ma pewności, że to jest przyczyną.
    Czy zatem istnieje jakiś sposób regulacji kąta pochylenia koła przedniego w 159?
    Tisztelettel.
    - Raphael

› Więcej...: a kerékdőlés szög beállítása

Vásárolni matricák: lóhere QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

A felhasználó Świeżak Avatar goch
    Él
    Egység
    Automatikus
    było: 145, 147, 159 SW, Giulia 2.0, jest: Stelvio VeloceTi MY21, Giulia Quadrifoglio
    Üzenetek
    69

Domyślnie

mam tak samo.zbieżność cacy z wyjątkiem nachylenia właśnie prawego przedniego.sugerowali, że może walnięte było w koło, może jakaś dziura przy dużej prędkości (to już bardziej prawdopodobne, bo zdarzyło mi się tak ze dwa razy, a pobocza mamy nad wyraz urokliwe). Mi powiedzieli, że nie ma możliwości regulacji kąta pochylenia. Poważnie zastanawiam się nad wymianą prawej zwrotnicy (choć może dopiero po wykonaniu pomiaru zawieszenia), bo szkoda opon..

A felhasználó Fachowiec
    Él
    Sosnowiec
    Automatikus
    159
    Üzenetek
    2,093

Domyślnie

Dokładnie, będzie darło oponę z jednej strony.

BURATINO
    Vendég

Domyślnie

Dokladnie,zawiecha niby lepsza od 156.Aczkolwiek brak jest kata pochylenia kola.Ja na wszelki wypadek zalozylem rozporki-przod tyl

---------- Post added at 20:07 ---------- Previous post was at 20:06 ----------

a wiadomo polskie drogi,wiec wole nie ryzykowac,niskie kola,ciezki motor

A felhasználó Fachowiec
    Él
    Sosnowiec
    Automatikus
    159
    Üzenetek
    2,093

Domyślnie

A co w 156 była regulacja kąta pochylenia ?

BURATINO
    Vendég

Domyślnie

Nie pamietam,nie jestem szerelőiem,tylko kierowca.No ale skoro jestes znawca zawiechy...mam pytanko.Wczoraj stracilem caly dzien na ustalenie...tarabanienia z prawego przedniego kola.Nadmieniam iz,bylem w ASO Fiata,Alfa byla testowana,wszystko TIP TOP.Amortyzatory,zbieznosc,wachacze.Wiec ???????
    Jadac na wprost a szczegolnie po kostce jest to najbardziej odczowalne,tak jakby prawe przednie kolo podskakiwalo.Odczuwalne rowniez przy predkosci od 160 km h w gore ,do 230.Jakis pomysl ???

---------- Post added at 20:37 ---------- Previous post was at 20:29 ----------

Jeszcze zapomnialem dodac kola rowniez swiezutko wywazone,w kolach Azot,aby lepiej pracowaly.Niestety wobec posiadania wersji Q4 brak mozliwosci dowazania kol na samochodzie.

A felhasználó Mániákus resoraków Avatar radzik2908
    Él
    LCD TV, Kabardino-Balkár
    Automatikus
    159
    Üzenetek
    648

Domyślnie

Idézet Írta BURATINO Zobacz post
    Nie pamietam,nie jestem szerelőiem,tylko kierowca.No ale skoro jestes znawca zawiechy...mam pytanko.Wczoraj stracilem caly dzien na ustalenie...tarabanienia z prawego przedniego kola.Nadmieniam iz,bylem w ASO Fiata,Alfa byla testowana,wszystko TIP TOP.Amortyzatory,zbieznosc,wachacze.Wiec ???????
    Jadac na wprost a szczegolnie po kostce jest to najbardziej odczowalne,tak jakby prawe przednie kolo podskakiwalo.Odczuwalne rowniez przy predkosci od 160 km h w gore ,do 230.Jakis pomysl ???

---------- Post added at 20:37 ---------- Previous post was at 20:29 ----------

Jeszcze zapomnialem dodac kola rowniez swiezutko wywazone,w kolach Azot,aby lepiej pracowaly.Niestety wobec posiadania wersji Q4 brak mozliwosci dowazania kol na samochodzie.
    Proponuję sprawdzić maglownicę. Mam taki sam przypadek, co prawda w Stilo żony i wyszło, że maglownica ma luz.
    Tisztelettel
    Radek

BURATINO
    Vendég

Domyślnie

Fak t o rowniez bylo brane pod uwage.Szerelő sprawdzal ale podobno jest ,jak to okreslil DOBRZE.Tylko ze dla mnie jest zle...A wymieniac w ciemno ???

A felhasználó Mániákus resoraków Avatar radzik2908
    Él
    LCD TV, Kabardino-Balkár
    Automatikus
    159
    Üzenetek
    648

Domyślnie

Poczekaj, u mnie też było Ok, w Stilo z czasem zaczęło bardziej stukać, szczególnie na dziurach w śniegu lub wybiegu dla koni gdzie jest mnóstwo wgnieceń po końskich kopytach(nie śmiać się, pojechałem z familią do Janowa Podlaskiego na coroczną licytację koni, oczywiście jako obserwator). Po 3 latach odezwała się maglownica-diagnoza: drążek kierowniczy,wymieniłem i dalej stuka, pozostała tylko ona-maglownica, reszta zawieszenia Ok.
    Ps. Konie to piękne zwierzęta.
    Tisztelettel
    Radek

BURATINO
    Vendég

Domyślnie

A jest jakis 100 procentowo pewny sposob ,aby sprawdzic w jakim stanie jest maglownica ?

---------- Post added at 21:21 ---------- Previous post was at 21:18 ----------

No ale pewnie polskie drogi mi pomogly.Kola 19,255,35,u siebie tylko prekosc patrolowa,do tego rozporki...tarka

Hasonló témák

1. Válasz: 54
    Utolsó hozzászólás szerzője: 19-03-2018, 19:28
  2. A szög beállítása kerék, hátsó
    Létrehozott sobiibos a szakasz 166
    Válasz: 127
    Utolsó hozzászólás szerzője: 16-06-2015, 12:36
  3. A telepítés szögek a kerekek
    Létrehozott stembalski17 szakasz 156
    Válasz: 12
    Utolsó hozzászólás szerzője: 28-08-2011, 18:25
  4. Kerék - állítható szög /--\
    Létrehozott bella-hella a szakasz 166
    Válasz: 0
    Utolsó hozzászólás szerzője: 08-06-2010, 15:42
  5. [GTV Spider] A geometria a kerék, hátsó - dönthető kerék?
    Létrehozott aniol_jojo a szakasz Gtv/Gtv Spider
    Válasz: 7
    Utolsó hozzászólás szerzője: 02-04-2010, 19:59

a szög beállítása kerék

macska tilt szám első alfa 159vagy Alfie Romeo állítsa be az első kerekeket katowoalfa 147 gonosz hóhér zbierznosci Kohlsturz einstellen alfa 159czy kat pochylenia w alfie 159 jest ustawialnyalfa 159 ustawianie konta zwrotnicysppsob regulaxji kata tilt az első kerékdöntse kerék első alfaa dőlésszög a gróf. front. alfa 166 alfa 159 pochylone przednie koloalfa 166 - hogyan állítsa be a szöget az első szám.a szög a kerék alfa159 2.4 accord vi valami geometria szettalfa 159, hogy a szögek beállításaalfa 159 pochylone koloregulacja kata kola alfakat pochylenia alfa 159 regulacjawyrobione tuleje dyfra e46ustawienie konta pochylenia kola celica t18vagy Alfie Romeo állítsa be az első kerekeket Katowicea dőlésszöget az első szám a Alfie Romeo 159KIIGAZÍTÁS GUMIKa futómű beállítás honda accord hátsó.a hajlás szöge a kerék alfaaz érték kata hátsó alfa romeohonda accord-készlet kerekeka mérés a hajlás szöge a kerékfiók beállítása kerékdőlésa hiánya kata tilt wheela kerékdőlés szög beállításaalfa 159, hogyan kell telepíteni kat, pótkerékalfa 159 kat, pótkerék159n tilt wheelalfa 159 tilt wheelbeállítása a geometria az alfa 159telepítés zbiea szög a kerék, mint wyregulowac fiat159 a geometria Katiehogyan kell telepíteni a macska kerék alfa 159a szög beállítása kerék

Címkék ez a téma

Powers

• Nem hozzon létre új témákat
  • Nem üzeneteket írni
  • Nem hozzá mellékleteket
  • Nem szerkeszteni a hozzászólásaidat
  •  
Lengéscsillapítók